عدد الرسائل : 2851العمر : 37البلـــد: : فى ملكوت اللهالوظيفة: : التأملالهوايات: : القراءةمزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 7854 التقدير : 2 تاريخ التسجيل : 02/01/2008
موضوع: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن الإثنين يناير 11, 2010 5:18 pm
1- الملبن
1/2 لتر ماء 1/2 كيلو سكر 150جم عسل جلوكوز 75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء ملعقة صغير ملح ليمون 5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
الطريقة
نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب
*********************************** جلاتين ملون 1/2 لتر ماء 1/2 كيلو سكر 150جم عسل جلوكوز 50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار ملعقة صغير ملح ليمون 5 جم فانليا أو روح الورد لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر
الطريقة
نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر
و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش ************************************************ الدومية الحمراء بالبندق
/2 لتر ماء 1/2 كيلو سكر 150جم عسل جلوكوز 75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء 50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار ملعقة صغير ملح ليمون 5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر لون أحمر الطريقة
نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب نتركها تبر د و تقطع
هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر
ضى القمر عضـو ماسـى
عدد الرسائل : 3700العمر : 37البلـــد: : بلاد الحب والاخلاصالوظيفة: : أبحث عن عملالهوايات: : الكمبيوترمزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 6694 التقدير : 0 تاريخ التسجيل : 24/06/2007
موضوع: رد: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن الإثنين فبراير 08, 2010 3:57 pm
جميل جدا
تسلم ايدك
فراولة مشرفة
عدد الرسائل : 2851العمر : 37البلـــد: : فى ملكوت اللهالوظيفة: : التأملالهوايات: : القراءةمزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 7854 التقدير : 2 تاريخ التسجيل : 02/01/2008
موضوع: رد: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن الإثنين فبراير 08, 2010 7:46 pm
تسلمى يا ضى اتفضلى يا قمر
kelopatra_com عضـو ذهبـى
عدد الرسائل : 1295العمر : 44البلـــد: : عند ربناالوظيفة: : كل سنه وانتوا بصحه وسعادهالهوايات: : .......مزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 7126 التقدير : 4 تاريخ التسجيل : 11/06/2009
موضوع: رد: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن الثلاثاء يونيو 22, 2010 3:13 pm
تسلم ايدك يا فراوله
sandy صاحب الموقع
عدد الرسائل : 7451العمر : 35البلـــد: : مدينه الحزنالوظيفة: : طالبه فى عالم الاحزانالهوايات: : امسح دموعىمزاجـى: : الهوايات: : وسام : نقاط : 8977 التقدير : 5 تاريخ التسجيل : 29/05/2007
موضوع: رد: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن الخميس يونيو 24, 2010 10:36 pm
شكله حلو اووووووووووووووووووووووووى انا بحب اشوفه
انما مش باكله
اصله مش بيحبنى
تسلم ايدك يا نور عين اختك
فراولة مشرفة
عدد الرسائل : 2851العمر : 37البلـــد: : فى ملكوت اللهالوظيفة: : التأملالهوايات: : القراءةمزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 7854 التقدير : 2 تاريخ التسجيل : 02/01/2008
موضوع: رد: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن السبت يوليو 03, 2010 7:05 pm
تسلمى يا كوكو نورتى المطبخ يا قمر
فراولة مشرفة
عدد الرسائل : 2851العمر : 37البلـــد: : فى ملكوت اللهالوظيفة: : التأملالهوايات: : القراءةمزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 7854 التقدير : 2 تاريخ التسجيل : 02/01/2008
موضوع: رد: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن السبت يوليو 03, 2010 7:10 pm
وانا اقول المطبخ منور ليه؟ سوسو بنفسها عندنا هههههه يا سلام بتحبى تشوفيه وهو فيه حد مش بيحبك يا قمراية هو مين دا؟ تسلميلى انتى يا حبيبة قلب اختك
salem مشرف
عدد الرسائل : 459العمر : 39البلـــد: : القاهرهالوظيفة: : كليه طبالهوايات: : الكبيويروالنتمزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 6431 التقدير : 0 تاريخ التسجيل : 20/06/2007
موضوع: رد: لمحبى الملبن اليكوا طريقة عمل الملبن الإثنين يوليو 05, 2010 6:19 pm