salem مشرف
عدد الرسائل : 459 العمر : 39 البلـــد: : القاهره الوظيفة: : كليه طب الهوايات: : الكبيويروالنت مزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 6422 التقدير : 0 تاريخ التسجيل : 20/06/2007
| موضوع: محـــــــشى ورق عنـــــب وتورلىبالبشــــامل وفراخ مشوية بصور الأحد نوفمبر 25, 2007 12:24 am | |
| فراخ مشوية
. أولا يتم دعك الدجاج بخلطة إزالة الزفارة ثم بعد فترة يتم شطفها وحشوها أولا خلطة إزالة الزفر ــــــــــــــــــــــــــــــ الخلطة دى تتعمل للأرانب والفراخ البيضاء الخاصة بالشوى والكبد بتاعت الفراخ وخلافه لإزالة الزفارة عنها نهائى . المكونات ـــــــــــــ بصل مفروم ملح وفلفل ريحان وسماق قرفة وبهار لحم قطرات عصير ليمون الطريقة ـــــــــــــــ أولا يتم دعك البصل بالسماق جيدا جدا وتركهم لمدة 10 دقائق على الأقل ثم تغسل الفراخ جيدا ويتم نزع الأظافر والمؤخرة مع الإحتفاظ بالجلد وشق اللحم طوليا فى الورك والصدر وحشى الفرخة بها ودعك الفرخة جيدا بهذة الخلطة من جميع النواحى وبين اللحم والجلد وبين اللحم وبعضه وتركها نصف ساعة على الأقل ..ثم تحضير الخلطة الخاصة بحشوة الفرخة وشويها . ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــ ثم نقوم بتحضير الخلطة التالية وهى تكفى حشو ثلاث دجاجات إذا قمنا بعمل المقدار التالى مرة ونصف المقادير ــــــــــــــــــ نصف كيلو لحم مفروم 200 جرام بصل 3 فصوص ثوم 150 جرام بندق حزمة بقدونس مفرومة 5 شرائح من الخبز كوب وثلث حليب بيضتان فلفل أسود ؛ زعتر ؛ ملح ؛ بهار لحم ؛ قرنفل مطحون الطريقة ـــــــــــــــ 1 _ يتم تقطيع البصل مكعبات كبيرة وتقليبه مع الثوم فى القليل جدا من الزيت حتى يذبل ثم نغلق النار ونضع عليه البندق ونقلبهم سويا ثم يفرموا سويا ونضعهم جانبا ... .2 - نقوم بنقع الخبز فى الحليب حتى يطرى ثم يضرب الخبز مع البيض ونضعه جانبا... 3 - نخلط اللحم مع البقدونس ونعجن معهم 1 و2 ويتم حشو الدجاج بهم بين الجلد واللحم وبداخل الدجاجة ونضعها بالفرن حتى تستوى ويحمر الوجه عند طريق الشوايه ... إذاى عملتوها بالطريقة السابقة راح تطلع حلوة وإن عملتوها فقط بالبصل والثوم والبندق واللحم والبقدونس والبهارات راح تطلع أحلى . ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــ محشى ورق العنب
طريقة المحشى كيلو أرز مصرى خلطة محشى (كزبرة ,,,كرفس ,,شبت ,,,بقدونس ,,,نعناع من كل مما سبق حزمتين أو ثلاثة يعنى حزمتين نعناع وحزمتين كرفس وهكذا ) طماطم (كمية مناسبة تضرب فى الكبة سريعا ) ....ملعقتين صلصة طماطم ليه (مؤخرة الحروف ) ملعقة دبس الرمان..عصير ليمونة مكعب مرقة....سمنة بصل ( حوالى 3..4 بصلات كبار مضروبين ضربة سريعة بالكبة) قطعة ثوم مفروم (أو رشة ثوم بودر مناسبة ) حبهان,,,,مستكة 3 وحدات قرنفل ملح..فلفل أسود شطة..بهار لحم ريحان..زعتر خفيف قرفة السقى شوربة فراخ مضروبة فى الخلاط مع نعناع ناشف وصلصة طماطم ...
خلطة ماقبل الغلق ثوم مدقوق مخلوط بعصير ليمونة ويصب على الوجة ويغطى ونغلق النار ولا يفتح عليه حتى الغرف..
الطريقة بصى ياستى هى الطريقة سهلة بس المكونات كتير ولكن الطعم يستاهل بأذن الله أنتى تحطى على النار السمن والليه والمكعب والمستكة والحبهان والقرنفل وتقلبتين وتضيفى لهم البصل وحينما يدبل البصل والمستكة تسيح والليه وقبل إضافة الطماطم تنزعى القرنفل والحبهان وتضعى الطماطم وتقلبى وبعدما ينشف ماؤها تغلقى النار وتضيفى الخضروات الورقية وتقليبهم جيدا وبعدما تبرد الخلطة تمااااااااااااما نضيف الأرز المغسول والبهارات وصلصة الطماطم مذابة فى القليل من الماء ولازم تدوقى الخلطة عشان تضبطى المطعم (لوناقصة ملح أو بهارات).. وبعدين تحشى ورق العنب على الوجه الخشن وترصيه فى الحلة وتصبى عليه الشوربة حتى تغطى الصف قبل الأخييييييير فقط ويترك على النار حتى يتشرب ثم توطى النار وتتركيه ليكمل السواء وقبل ما تغلقى النار مباشرة تضيفى خلطة ما قبل السقى.. ملاحيظ هاااامة ------------ *الحشوة بالطريقة دى أسمها الضلمة (طريقة فلاحى )وهى ألذ من الطريقة المعتادة ألا وهى وضع جميع مكونات الحشو بدون تعرضها للحرارة... * الحبهان والقرنفل ممكن تطحنيهم وتضفيهم مع الأرز والبهارات فى الأخر . * المحشى يحب بصل كتير وبهار لحم يكون باين بس بدون إفراط والليه طبعا والمزازة الناتجة عن الدبس وعصير الليمون. * الطماطم المضروبة لما راح تنشف على النار فى الحشو حتضيفى للحشوة مع الأرز الصلصة مذابة فى قليل من الماء فراح تعوض نقص السوائل فى الحشوة. *ممكن تستبدلى الطماطم المضروبة بعصير طماطم. * فى ناس مش بتحب تسوى الورق العنب بشوربة وإن كنت أرها وغيرى أيضا لذيذة لما تستوى بشوربة الفراخ. * (معلومة من طباخ ) بالنسبة للثوم فى الأخر فى ناس بتحط بين كل دور والتانى فص ثوم سليم وناس وأنا منهم بتعمل زى ما خبرتك سابقا ثوم مفروم ومخلوط بعصير الليمون قبل الغلق مباشرة وهذه أشهى ولك حرية الأختيار....
**** محشى ورق العنب بذات لازم معاه قوارب الخيار بالزبادى الطريقة ــــــــــــــــ تشقى الخيارة نصفين بالطول وتزيلى منها القلب وتنزعى وجه الزبادى (الروب ) وتخلطى بملح قليل ورشة خفيفة ثوم بودروقطعة ثوم مفروم صغيرة وتصب بداخل قوارب الخيار.. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ تورلى بالبشاميل
الطريقة ــــــــــــــ نقوم بقطع بصلتان طرنشات وتقليبهم فى سمن ومستكة حتى يذبلوا ثم نضع مكعب والخضروات التى سنذكرها لاحقا ونتركها حتى ينزل كل ماؤها وتشربه ثم نقوم بصنع البشاميل ووضعه على الوجه وتدخل الفرن وبعد فترة تخرج الصينية ونضع على الوجه بالفرشاة سمن سائح وتدخل الفرن ثانية حتى تستوى الخضروات ويحمر وجهها.. الخضروات ( بطاطس مقشرة ومكعبات ؛ باذنجان مكعبات بنقشر سطر ونسيب سطر ؛ كوسة تكحت وتقطع حلقات ؛ جزر مقشر ومقطع حلقات ؛ فاصوليا ؛ بسلة ) بكميات حسب رغباتكم ممكن حبتين أو 3 من كل صنف مع ربع كيلو من حبات البسلة ومثله من الفاصوليا...
البشاميل نضع فى الحلة كمية كافية من السمن وبعدما تسخن نضيف الدقيق ملء قبضة اليد ثلاث مرات دقيق منخول وتقليب الدقيق فى السمن حتى يصفر ثم يتم إضافة الحليب ( 2 كيلو حليب مذاب فيه مكعب مرقة بدون ماء ) بالتدريج على الدقيق مع التقليب المستمر بالمضرب السلك وحينما نصل للقوام المطلوب ونضبط الملح ونضيف رشة فلفل أسود نغلق النار ..ونترك البشاميل قليلا ليهدأ ثم نضيف له كمية قليلة من القشدة وكيس حليب بودر ورشة ريحان خفيفة وذرة قرفة فى الأخرونقلب جيدا. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــ شوربة الكريمة بالمشروم
نضع فى المقلاة قطعة زبدة وفص مستكة وبعدما تذوب نضع عليها بصلة صغيرة مفرومة وقطعة ثوم مفروم صغيرة ونقلب حتى يذبلوا ثم نضع نصف كوب مشروم قطع و يقلب لفترة ثم نضع كوب شوربة وكوبين ونصف حليب ونتركهم يغلوا ثم نذيب فى نصف كوب حليب ملعقتان حليب بودر وملعقتان دقيق ونضيفهم ونقلب حتى يثقل القوام قليلا حينها نضيف ثلاث ملاعق كبيرة كريمة ونأخذها غلوة على الهادىء ونغلق النار ونضع رشة خفيفة ريحان ونقلب ثم نغرف ...
ملحوظة ـــــــــــــــ * أحيانا أضع مكعبات دجاج فيليه ويتم تتبيلهم بالملح والفلفل ثم تقليبهم فى الزبدة والمستكة وبعدما ينزل ماء الدجاج ويتشربه ...نضيف القليل من الماء حتى تستوى ثم ننشلها من المقلاة ونضع البصل والثوم ونكمل التسوية كما أخبرتكم سابقا ونضيف الدجاج مرة أخرى مع الحليب والشوربة...
* وأحيانا لصنع وجبة غذائية كاملة من هذه الشوربة خصوصا للأطفال أقوم بسلق مكرونة حلقات صغيرة ثم تصفيتها وتقليبها بملعقة سمن وملح وفلفل فى وعاء ....ثم فى وعاء مجاور أصنع شوربة الكريمة بالمشروم والدجاج وأقوم بوضع كمية مناسبة من المكرونة فى طبق وأضع عليها شوربة الكريمة بقطع الدجاج والمشروم وأقوم بتقليبها...فتكون وجبة غذائية كاملة محببة للأطفال والكبار أيضا ولكن حذارى أن تضعوا المكرونة بعد سلقها بداخل حلة الشوربة لأنها راح تعجن وتنتفش كثيرا .....وبالهنا والشفا على قلوب اللى راح يجربوا هذه الوصفات .
| |
|
Ozo المشرف االعام
عدد الرسائل : 4731 العمر : 39 البلـــد: : EGY الوظيفة: : English teacher الهوايات: : Football مزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 6263 التقدير : 0 تاريخ التسجيل : 28/08/2007
| موضوع: رد: محـــــــشى ورق عنـــــب وتورلىبالبشــــامل وفراخ مشوية بصور الأحد نوفمبر 25, 2007 12:35 pm | |
| شكرا ليك ياشيف سالم على موضوعك ده بس بصراحه انا الكلام ده مش بياكل معايه انا جعااااااااااااان بعد إذنك ياسالم باشا لازم تدوقنى أى حاجه بقا من الحاجات اللى انت بتوضفها دى ولا انا مكتوب عليا أدخل القسم هنا عشان أعذب نفسى وبس على فكره ده طلب رسمى ومرفق به دمغه بـ 60 قرش لازم ناكل تقبل مرورى | |
|
sandy صاحب الموقع
عدد الرسائل : 7451 العمر : 35 البلـــد: : مدينه الحزن الوظيفة: : طالبه فى عالم الاحزان الهوايات: : امسح دموعى مزاجـى: : الهوايات: : وسام : نقاط : 8968 التقدير : 5 تاريخ التسجيل : 29/05/2007
| موضوع: رد: محـــــــشى ورق عنـــــب وتورلىبالبشــــامل وفراخ مشوية بصور الأحد نوفمبر 25, 2007 6:11 pm | |
| هههههههههههههههههههههه لا مش ينفع كده خالص انا بدخل هنا بجوع اوى فعلا يا اوزو لازم ندوق مشكور شيف سالن تسلم ايدك | |
|
فجر v . i . p
عدد الرسائل : 7782 العمر : 37 البلـــد: : another world الوظيفة: : university student الهوايات: : reading مزاجـى: : الهوايات: : نقاط : 6157 التقدير : 0 تاريخ التسجيل : 31/07/2007
| موضوع: رد: محـــــــشى ورق عنـــــب وتورلىبالبشــــامل وفراخ مشوية بصور السبت ديسمبر 01, 2007 8:51 am | |
| تسلم الايادى انا مش عارفه اخرتى فى القسم ده هتكون صعبه اختك فجر | |
|
جمال عضـو ذهبـى
عدد الرسائل : 889 البلـــد: : المنصوره نقاط : 6168 التقدير : 0 تاريخ التسجيل : 07/12/2007
| موضوع: رد: محـــــــشى ورق عنـــــب وتورلىبالبشــــامل وفراخ مشوية بصور السبت ديسمبر 22, 2007 7:29 pm | |
| الله يا سلام لو اخد محشيايه من الطبق مشكوررررررررررررررررررررررررررررررر | |
|